Heb je 2 minuten? Met jouw antwoorden op een paar korte vragen kunnen we het openbaar vervoer in Gooi en Vechtstreek nog beter maken. Bedankt voor het invullen!

OVpay: in- en uitchecken met je betaalpas

In de regio Gooi en Vechtstreek (Transdev) en in de regio Zaanstreek (Connexxion) kun je al in- en uitchecken in de bus met je contactloze betaalpas, creditcard of met de betaalapp op je telefoon of smartwatch. Dit kan straks op steeds meer plekken in Nederland. Je herkent de bussen waar dit kan aan de OVpay sticker bij de instapdeur. Zo wordt reizen met het ov steeds makkelijker.

Hoe werkt het?

 1. Inchecken. Je stapt in bij de chauffeur, haalt je pasje uit je portemonnee en checkt veilig in met je contactloze betaalpas of creditcard (of je betaalpas op je mobiel of smartwatch).
  Vooraf aanmelden is niet nodig.

 2. Uitchecken. Uitstappen betekent uitchecken! Dat doe je met de pas waarmee je bent ingecheckt..

 3. Kosten. De betaling gaat veilig en automatisch. De volgende dag zie je het bedrag in je betaaloverzicht, met de omschrijving NLOV. De prijs voor je reis is gelijk aan reizen met een OV-chipkaart zonder korting of abonnement. Later in 2022 kan dit ook met korting!

 4. Overzicht. Wil je jouw ritten van die dag bekijken? Ga hiervoor naar de webtool en voer de 14 cijfers en letters die achter NLOV staan in je betaaloverzicht samen met het afgeschreven bedrag in. Dan zie je de reiskosten en je gemaakte reizen.

Ook bij het in- en uitchecken met je betaalpas geldt: zorg vóór je incheckt voor voldoende saldo op je bankrekening, zodat je je ritten van vandaag kunt betalen en uit kunt checken.

Toch vergeten uit te checken? Vraag dan via onze klantenservice een restitutieverzoek aan.

Let op: haal je betaalpas uit je portemonnee om in te checken. Als je je hele portemonnee voor het incheckapparaat houdt, kan het zijn dat je onbedoeld met een ander pasje betaalt, omdat het apparaat een ander pasje registreert.

Wat betaal ik?

Betalen in het OV gaat de komende jaren veranderen. Met het introduceren van nieuwe betaalmogelijkheden willen we onze reizigers zoveel mogelijk reis- en betaalgemak bieden.

Je kunt straks namelijk in- en uitchecken:

 • met je mobiel;
 • ​met je betaalpas;
 • met je creditcard;
 • met je OV-chipkaart;
 • met je (e)-ticket.

Deze nieuwe manieren van betalen in het OV ontwikkelen we met alle OV-bedrijven samen. Ze worden zichtbaar onder het label OVpay. Meer informatie vind je op ovpay.nl

Vragen?

Heb je nog vragen over OVpay? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.

Voorwaarden en privacy

Meer lezen?

Algemene Voorwaarden
Privacy Statement

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.