Papieren kaartje

Reizen kan nog steeds met papieren kaartje. Veel kaartjes kun je kopen bij de buschauffeur met je pinpas of creditcard. Ook zijn sommige kaartjes te koop bij een verkooppunt, zoals een winkel of plaatselijke VVV.

Wist je dat je met OVpay ook gemakkelijk in- en uit kan checken met je betaalpas?

Bij een verkooppunt

Er zijn verschillende verkoopppunten waar je een papieren kaartje kan kopen. Het voordeel hiervan is dat een medewerker je kan helpen en je ook met contant geld kan betalen.

Als je bij een verkooppunt een papieren kaartje koopt, krijg je een kartonnen kaartje met een chip erin. Op deze chip wordt dan een kaartje gezet. Met dit kartonnen kaartje kun je vervolgens in de bus in- en uitchecken.

Bij de buschauffeur

Je kunt bij de buschauffeur een kaartje kopen. Je betaalt door te pinnen met je pinpas, creditkaart of mobiele telefoon en ontvangt dan een bonnetje. Het bonnetje dat je ontvangt is gelijk je vervoersbewijs. Met dit bonnetje kun je als je de bus verlaat uitchecken en als je wilt overstappen kun je in de andere bus inchecken.
Let op: In de bus is het niet meer mogelijk om met contant geld te betalen.

Kaartjes in jouw reisgebied

Wil je weten welke losse tickets te koop zijn in jouw reisgebied? Kies dan hieronder de regio waarin je wilt reizen. Onderaan de regionale pagina of website vind je een overzicht van alle beschikbare losse kaartjes.

Andere vormen losse kaartjes

E-ticket

Bestel online een e-ticket. Print het uit of toon het op je mobiel om te reizen met de bus.

M-ticket

Koop via een app op je mobiele telefoon een online kaartje om te reizen met de bus.