Heb je 2 minuten? Met jouw antwoorden op een paar korte vragen kunnen we het openbaar vervoer in Gooi en Vechtstreek nog beter maken. Bedankt voor het invullen!

Barcode

In- en uitchecken met een barcode is mogelijk in al onze bussen. Een barcode is een vierkante streepjescode die je vindt op een papieren kaartje gekocht bij de chauffeur, een E-ticket of een M-ticket. We leggen je uit hoe het in- en uitchecken met een barcode werkt.

In- en uitchecken met je barcode

Op je papieren kaartje, E-ticket of M-ticket staat een barcode (een vierkante streepjescode). Deze barcode kun je scannen bij het incheck-apparaat. Houd hiervoor je ticket 5 tot 15 centimeter onder de scanner en zorg ervoor dat het rode stipje in het midden van de barcode staat. 

Het apparaat maakt een geluid en geeft een groen licht als je kaartje is in- of uitgecheckt. Als je kaartje niet meer geldig is geeft het apparaat een rood licht en een foutmelding. Op het kaartje staat vaak de geldigheid weergegeven. 

Barcode op een kaartje gekocht bij de chauffeur

Als je een kaartje koopt bij de chauffeur staat er een barcode op dit bonnetje. Het moment dat je het kaartje aanschaft in de bus ben je automatisch ingecheckt en hoef je dus niet nogmaals in te checken. Als je de bus verlaat moet je wel uitchecken met de barcode.

Als je wilt overstappen kun je in de andere bus de barcode scannen. Het apparaat geeft dan aan of je ticket nog geldig is voor de overstap. Ook als je hier uitstapt moet je weer uitchecken. 

Barcode op een E-ticket

Op je E-ticket staat ook een barcode. Met deze barcode moet je altijd in- en uitchecken in alle bussen. Je kunt een E-ticket uitprinten of op je mobiele telefoon tonen.

Barcode op een M-ticket

Activeer je M-ticket in de Tranzer app voordat je de bus in stapt. Je moet met de barcode op je telefoon daarna in- en uitchecken in alle bussen. 

Ook interessant

E-ticket

Bestel online een e-ticket. Print het uit of toon het op je mobiel om te reizen met de bus.

M-ticket

Koop via een app op je mobiele telefoon een online kaartje om te reizen met de bus.

Papieren kaartje

Koop een kaartje bij de chauffeur met pinpas of creditcard. Ook kun je een kaartje kopen bij verschillende verkooppunten.