Wil je meer weten over Transdev? Kijk dan hier.

Duurzaamheid

Transdev is koploper op het gebied van zero-emission personenvervoer en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Zo dragen we bij aan het voornemen van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat om het Openbaar Vervoer vanaf 2030 volledig uitstootvrij te maken.
Op dit moment rijden er ruim 300 elektrische bussen en shuttles van Transdev op de Nederlandse wegen. Deze zijn te vinden onder de vlag van Connexxion op en rond Schiphol, in Noord-Holland Noord, Haarlem-IJmond en Hoeksche Waard/Goeree Overflakkee. Ook de bussen van Hermes in Zuidoost-Brabant zijn Zero Emission.

Ook de elektrische autonome Parkshuttle in Rotterdam, de trolleybussen in Arnhem-Nijmegen en waterstofbussen in Eindhoven en Hoeksche Waard - Goerree-Overflakkee zijn onderdeel van de emissieloze vloot.

Duurzaamst in Gooi en Vechtstreek

De regio Gooi en Vechtstreek krijgt een belangrijke primeur: dit wordt de eerste Europese busconcessie die honderd procent Zero Emissie gereden wordt, op wind- en zonne-energie uit de regio!

Ten gevolge van de coronacrisis heeft de instroom van deze bussen vertraging opgelopen, waardoor de oude Connexxion dieselbussen bij aanvang van de concessie helaas nog even door moeten rijden. In 2022 stapt Gooi & Vechtstreek echter alsnog over op de allernieuwste elektrische bussen, die lokaal worden geproduceerd.

CO2-Prestatieladder

Dankzij de instroom van deze emissievrije voertuigen verduurzamen we in een rap tempo onze vloot. Dat is natuurlijk een hele zichtbare manier om onze CO₂-uitstoot te verminderen. Maar we doen nog veel meer! Om ons CO₂-beleid inzichtelijk te maken, zijn we gestart met de CO₂-Prestatieladder. De CO₂-Prestatieladder helpt bedrijven en overheden bij het terugbrengen van hun uitstoot. Zo komen we te weten met welke maatregelen en met welk beleid we een nòg grotere bijdrage kunnen leveren aan een duurzamere samenleving.