Op 10 december gaat de nieuwe dienstregeling in. Lees meer >>

Nieuwe dienstregeling regio Gooi en Vechtstreek vanaf 22 augustus

Met de introductie van de nieuwe buslijn 221 zorgt Transdev voor een directe, snelle busverbinding tussen ’t Gooi en Amsterdam Zuid (RAI, Vrije Universiteit Amsterdam en VU Medisch Centrum). Met de introductie van de nieuwe buslijn 200 zorgt Transdev voor een direct, snelle spitsverbinding tussen 't Gooi en Utrecht Science Park. 
 

Lijn 221

De komst van lijn 221 was door Transdev aangeboden per december 2022, maar na overleg met de Provincie Noord-Holland is de komst van de lijn naar voren gehaald en wordt lijn 221 ruim een jaar eerder geïntroduceerd. Dat lijn 221 nu al kan rijden komt door de goede afstemming en samenwerking tussen de Provincie Noord-Holland, Vervoerregio Amsterdam, Gemeente Amsterdam en Transdev.

Lijn 221 start als spitsverbinding. Transdev streeft ernaar om gedurende de looptijd van de nieuwe concessie Gooi en Vechtstreek R-net 321 te ontwikkelen. Er zal eerst gestart worden met een aantal busritten in de spitsuren. Deze spitslijn 221 rijdt in de ochtendspits 6 ritten en 's middags 8 ritten in een halfuurdienst.

Lijn 200

Naast lijn 221 introduceert Transdev ook een nieuwe spitslijn richting Utrecht Science Park. Hiermee ontstaat er een directe verbinding tussen 't Gooi en Utrecht Science Park.

Omleiding lijn 100

Lijn 100 van Transdev rijdt van 22 augustus tot en met 24 december 2021 een andere route. Klik hier voor meer informatie.

Gooi en Vechtstreek Voordeel: flexibeler, eerlijker en eenvoudiger

Reizigers kunnen op lijn 221 en 200 gebruikmaken van de nieuwe propositie Gooi en Vechtstreek Voordeel. Hiermee wordt reizen met, de bussen van Transdev, flexibeler, eerlijker en eenvoudiger.

Gooi en Vechtstreek Voordeel is het nieuwe reisproduct van Transdev voor op de persoonlijke OV-chipkaart. Hiermee kan men eenvoudig met al het OV door heel Nederland reizen zonder saldo op je OV-chipkaart. Met Gooi en Vechtstreek Voordeel betaalt men de gemaakte reizen namelijk achteraf. De reiziger krijgt iedere maand een factuur met een overzicht van alle gemaakte reizen. Daarnaast kan de reiziger met Gooi en Vechtstreek Voordeel ook nog eens voor korting sparen op alle busreizen met Transdev in de regio Gooi en Vechtstreek.

Gooi en Vechtstreek Voordeel aanvragen? Klik hier voor meer informatie.

Elektrische bussen

De dienstregeling, van lijn 221 en lijn 200 zal bij start, uitgevoerd worden met de huidige (diesel) bussen, maar in de loop van volgend jaar worden deze bussen vervangen door elektrische bussen en zal het openbaar vervoer in de regio Gooi en Vechtstreek volledig uitstootvrij zijn. Dit past volledig binnen de visie van Transdev en de Provincie Noord-Holland.