Reisinspiratie Gooi en Vechtstreek

In juli 2021 staan er in Gooi en Vechtstreek weer leuke evenementen en activiteiten op de planning. Wij brengen je er met de bus graag naartoe! Bekijk waar je allemaal naartoe kunt.

Reisinspiratie juli 2021

1. Erfgoedfestival t/m 12 september 2021

Het Erfgoedfestival Gooi & Vecht laat je deze zomer op laagdrempelige wijze kennismaken met de rijke geschiedenis van Gooi & Vecht. Een geschiedenis vol vernieuwers, vrijdenkers en innovators, schrijvers en dichters: Grensverleggers in Gooi & Vecht. Zij woonden en werkten hier.
Via een inspirerend (coronaproof) programma vol o.a. tentoonstellingen, wandel- en fietsroutes en educatieve programma’s worden de verhalen voor een breed publiek ontsloten. Bekijk alle informatie over het Erfgoedfestival Gooi & Vecht 2021 hier.

Het Erfgoedfestival is een tweejaarlijks festival in het Gooi en de Vechtstreek, met iedere editie een ander centraal thema in de programmering.

De verschillende locaties van het Erfgoedfestival zijn goed te bereiken met verschillende buslijnen van Transdev. Plan vooraf je reis hieronder in de reisplanner.

2. Windwijzer Speurtocht Huizen

Ga op ontdekkingstocht met de Windwijzer Speurtocht. Wat zie je op de daken in het oude dorp van Huizen?

In Huizen zie je veel windwijzers. Het was belangrijk voor de boeren en de vissers in het dorp om te zien uit welke richting de wind kwam. Je kon aan de windwijzers zelfs zien welk beroep of hobby de
bewoners hadden, of wie er in dat huis woonden.

Download de speurtocht van het Huizer Museum hier.
Meer informatie over het Huizer Museum vind je op www.huizermuseum.nl.

Het Huizer Museum is goed bereikbaar met R-net lijn 320 (halte Huizen, Busstation).

3. TV opname 'Bommetje' in het Nautisch kwartier Huizen

Vanuit de haven in Huizen strijden zestien familieteams uit heel Nederland tegen elkaar om de Bommetje Trofee en de eeuwige roem. Elke vrijdag en zaterdag vanaf 10 juli t/ 24 juli.

De haven in Huizen is goed bereikbaar met R-net lijn 320 en met lijn 100.

4. Wonderfeel festival 16 t/m 18 juli 2021

Relaxed luisteren naar klassieke muziek middenin de natuur, ontdekkingen doen, zelf je tempo bepalen, mensen ontmoeten, lekker eten, dansen. Wonderfeel is een driedaags buitenfestival voor klassieke muziek met de ongedwongen sfeer van een popfestival.

Op het 25 hectare natuurgebied in ‘s-Graveland liggen de zeven Wonderfeelpodia een mini-wandeling van elkaar verspreid. Ze bieden voor elk wat wils: van Mozart tot Aart Strootman, van Rameau tot Pärt met lijntjes naar jazz, wereld- en popmuziek. Er zijn musici van wereldklasse: jonge honden en oude rotten.

Verder op het programma: dans, poëzie, muziekdocs, natuurwandelingen, yoga en diverse kinderactiviteiten. Luister ontspannen vanaf een bankje, zitzak onder de bomen of kleedje op het gras. Er zijn rollende keukens met pizza en bier, bouillabaisse en champagne en van alles daar tussenin.

Op het groene festivalterrein biedt Wonderfeel een totaalbeleving van klassieke muziek voor een breed publiek.

Het festivalterrein is goed bereikbaar met het openbaar vervoer via station Hilversum. Neem bus 105 vanaf NS-station Hilversum en stap uit bij halte ’s-Graveland, Natuurmonumenten

Meer informatie en kaarten via: https://wonderfeel.nl/

5. Muiderslot Tasting 24 juli

Eten is ontmoeten. Zo ook bij het Muiderslot in Muiden. Er kleeft een fantastische culinaire geschiedenis aan het kasteel en die willen ze graag met je delen. Hoe kookten ze vroeger en wat aten ze? In hoeverre werd de historische kruidentuin van het Muiderslot betrokken bij de slotkeuken?

De kasteelkok en historicus neemt je mee naar de middeleeuwen en de zeventiende eeuw aan de hand van smaken, en de verhalen achter deze smaken… Tijdens een bijzondere tasting op de zaterdagmiddag. Zin om te leren over vroeger aan de hand van een heerlijke proeverij met onder andere producten uit de kasteeltuinen?
Praktische info
  • Wanneer: elke 4e zaterdagmiddag van de maand.
  • Waar: bij lekker weer in de tuinen, bij regen in het waterschildpaviljoen.
  • Tickets: koop je kaartje op www.muiderslot.nl
Muiderslot is te bereiken met R-netlijn 320 en lijn 110.

Ook interessant

Vervoerbewijzen Gooi en Vechtstreek

In Gooi en Vechtstreek zijn verschillende abonnementen en kortingskaarten geldig. Ook kun je verschillende losse kaartjes kopen.