Kustbus

In de zomervakantie rijden er drie kustbussen in Noord-Holland Noord: lijn 851 (Den Helder-Petten), lijn 866 (Alkmaar-Bergen aan Zee) en lijn 868 (Castricum-Castricum aan Zee). Koop je kaartje vooraf online, reis met je OV-chipkaart of betaal voor je rit in de bus bij de buschauffeur met pin of credit card. Familiedagkaarten zijn alleen online te koop en/of in de voorverkoop.

Let op: in de bus betalen geldt alleen voor de Kustbus. 

Buslijnen Kustbus

Lijn 851

De Kustbus lijn 851 is een zomerlijn en rijdt in de zomervakantie regio Noord het traject Den Helder – Petten. De route gaat o.a. langs: Petten Plein 1945, Sint Maartenszee, het Zwanenwater in Callantsoog, Callantsoog Centrum, Julianadorp aan Zee, Den Helder Huisduinen/Strand en het ziekenhuis Noordwest en het station in Den Helder.

Lijn 866

Kustbus lijn 866 rijdt tussen Alkmaar en Bergen aan Zee en stopt onder andere bij de haltes Bergen aan Zee Strand, Bergen Plein, Alkmaar Hogeschool en Alkmaar Station.

Goed om te weten, reis je tussen Bergen Plein en Bergen aan Zee dan reis je met lijn 166 voordeliger met je OV-chipkaart.

Lijn 868

De Kustbus lijn 868 rijdt het traject van Castricum naar Castricum aan Zee en gaat o.a. langs Castricum aan Zee Strand, Bakkum Provinciaal Kampeerterrein, De Santmark in Castricum, Castricum Mient en het station van Castricum.

Vervoerbewijzen

Je reist gemakkelijk met je OV-chipkaart. Heb je geen OV chipkaart koop dan vooraf online hieronder een e-ticket. E-tickets betaal je eenvoudig met pin of creditcard. Je hebt de keuze uit een ritkaart of een Familiedagkaart.
Je kunt ook, alléén in de Kustbus, een ritkaartje kopen in de bus. Hiervoor is alleen pin- of credit card betaling mogelijk.

Koop een e-ticket

Familiedagkaart Noord-Holland

Voordelig dagje weg met de familie

in regio Noord-Holland Noord, Haarlem-IJmond of Gooi en Vechtstreek
Eén dag onbeperkt reizen, op werkdagen na 9.00u
Geldig voor maximaal 2 volwassenen en 3 kinderen, in alle Connexxion bussen
€ 14,-