Vragenlijst dienstregeling buslijn 106

Beste reiziger,

De afgelopen weken heb je kunnen reageren op een wijzigingsvoorstel in de dienstregeling van lijn 6 / 106. Hieronder vind je de resultaten van het onderzoek terug. 

Van waar naar waar?

Er hebben 54 mensen meegedaan aan het onderzoek. De meesten stappen ’s ochtends in Nederhorst den Berg in de bus en reizen dan naar Hilversum of Weesp.

In welke plaats stap jij 's ochtends in lijn 106?

In welke plaats stap jij 's ochtends uit lijn 106?

Hoe vaak, waarom en is er een alternatief?

De reis met lijn 106 wordt vaak dagelijks of om de dag gemaakt en vooral om van/naar school te reizen. Voor veel mensen is de fiets anders het alternatief.

Hoe vaak reis je op werkdagen met lijn 106?

Waarom reis je meestal met lijn 106?

Heb je ook een andere reismogelijkheid dan lijn 106?

Is het een goed plan?

Van de reizigers richting Weesp is meer dan 90% voorstander van het voorstel. Richting Hilversum is een iets kleiner deel positief: 70%.

Op dit moment zijn de aankomsttijden van lijn 106 op Weesp, Station tijdens de ochtendspits 06:27, 07:26 en 08:27. Transdev stelt voor om vanaf 1 september op werkdagen de rit die nu om 08:27 aankomt een kwartier te vervroegen, aankomsttijd op Weesp, Station wordt dan 08:12. Wat vind je van dit voorstel?

Op dit moment zijn de aankomsttijden van lijn 106 op Hilversum, Station tijdens de ochtendspits 07:29 en 08:32. Transdev stelt voor om vanaf 1 september op werkdagen een extra rit vanaf Nederhorst den Berg naar Hilversum toe te voegen. Deze rit komt dan om 08:02 op Hilversum, Station aan. Dit betekent wel dat de rit van lijn 6 die nu om 07:48 op Hilversum, Station aankomt zal vervallen. Wat vind je van dit voorstel?

Reizigers die het een slecht plan vinden, geven onder andere aan dat ze de dienstregeling uit 2022 nog beter vinden, dat ze een hogere frequentie of ritten op zondag willen. Transdev snapt dat de voorgestelde oplossing niet voor iedereen (perfect) zal werken. Omdat echter de overgrote meerderheid van de reizigers de wijzigingen positief beoordeelt, meent Transdev dat daarmee een goede invulling gegeven kan worden aan de belemmeringen die de huidige dienstregeling van lijn 106 voor een aantal reizigers met zich meebrengt.

Wijziging per 1 september

Voordat Transdev de dienstregeling kan wijzigen, moet eerst advies aan de consumentenorganisaties (www.rocov-nh.nl) gevraagd worden. Daarna zal de provincie Noord-Holland de wijziging moeten goedkeuren. Transdev vraagt de consumentenorganisaties om advies te geven op de volgende wijziging:
 

Na het (positieve) advies van de consumentenorganisaties en de goedkeuring door provincie Noord-Holland zal Transdev de invoering van de wijziging op lijn 6 / 106 verder voorbereiden en de reisinformatie gaan aanpassen.

Bedankt!

Fijn dat zoveel reizigers de moeite hebben genomen om de vragen uit het onderzoek te beantwoorden. Trandev bedankt jou voor de betrokkenheid!