Wil je meer weten over Transdev? Kijk dan hier.

Nieuwe halte Eemnes/Laren, P+R

De gemeente Eemnes heeft de nieuwe halte Eemnes/Laren, P+R aangelegd. Deze nieuwe halte zal voortaan in de route van lijn 100, 200, 320 en N32 zijn opgenomen. Vanaf deze nieuwe halte ben je binnen 8 minuten in Hilversum en eenvoudig en snel in Amsterdam. Deze nieuwe halte heeft enkele wijzigingen in aankomsttijden en route tot gevolg: 

Wijzigingen vanaf 14 juli 2024

100 Bussum – Huizen – Blaricum P+R – Hilversum Sportpark
200 Huizen – Blaricum P+R – Utrecht Science Park
320 Amsterdam – Muiden P+R – Huizen – Blaricum P+R – Hilversum
N32 Hilversum – Blaricum P+R – Huizen


Omdat lijn 100, 200 en 320 daardoor ter hoogte van Eemnes de snelweg via de af- en oprit tijdelijk verlaten is er extra rijtijd nodig. Hierdoor wijzigen op verschillende haltes de vertrek- en aankomsttijden enigszins.
Lijn N32 zal voortaan niet meer stoppen bij halte Eemnes, Zuidersingel maar bij de nieuwe halte Eemnes/Laren, P+R. De volgende kaart laat de locaties van de verschillende haltes zien vanaf 14 juli 2024.
109 Bussum – Laren – Eemnes – Hilversum

De aanleg van de nieuwe halte Eemnes/Laren, P+R is gecombineerd met aanpassingen aan het lokale wegennet van Eemnes. De halte Eemnes, Tak is iets verplaatst. De halte Eemnes, Zuidersingel ligt nu aan de westzijde van de weg zodat een makkelijkere overstap naar de halte P+R mogelijk is. Lijn 109 stopt vanaf 14 juli ook bij halte Zuidersingel (zowel met de ritten die vanuit Laren als vanuit Eemnes komen). Dit heeft geen effect op vertrek- en aankomsttijden.

Wijzigingen vanaf 1 september 2024

6 Kortenhoef – Hilversum
106 Weesp – Nederhorst den Berg – Hilversum


Op werkdagen tijdens de ochtendspits wijzigen de vertrek- en aankomsttijden van enkele ritten. Naar aanleiding van feedback van reizigers heeft Transdev onderzocht welke wijzigingen mogelijk waren. Reizigers hebben hierover hun mening kunnen geven, de nieuwe tijden kregen de meeste voorkeur.