Let op: vanaf 6 november geldt de mondkapjesplicht naast in de voertuigen, ook weer op stations en haltes.

Nieuwe dienstregeling regio Gooi en Vechtstreek vanaf 11-7-2021

De nieuwe dienstregeling komt eraan. Je komt er… Nog steeds.
Met ingang van zondag 11 juli 2021 rijden de bussen van Transdev in de regio Gooi en Vechtstreek volgens een nieuwe dienstregeling. 
De lijnen die niet wijzigen of waarvan alleen de vertrektijden zijn gewijzigd, staan niet vermeld in het overzicht. Het is daarom altijd raadzaam voorafgaand aan de reis de vertrektijden te raadplegen. Dat kan via de reisplanner op deze pagina of de Transdev Mobiliteitsapp (vanaf 11 juli)

De belangrijkste wijzigingen per 11 juli 2021 in de regio Gooi en Vechtstreek

Buslijn 100/101 Bussum - Huizen (-Blaricum - Hilversum)

Op het traject Bussum – Huizen Busstation rijden lijn 100 en 101 grotendeels dezelfde route. Samen vormen beide lijnen een kwartierdienst tussen deze plaatsen. Lijn 101 rijdt echter maar een beperkt aantal ritten, alleen op werkdagen. Het is daarom beter om beide routes samen te voegen zodat één herkenbare frequent rijdende busdienst ontstaat. De wijziging leidt tot het opheffen van lijn 101 waarbij de ritten ondergebracht worden bij lijn 100.
Halte Effect op de halte Vervangende halte en loopafstand
Karel Doormanlaan Lijn 101 vervalt, 320 blijft Prins Bernhardplein (250 meter)
Driftweg Halte vervalt Prins Bernhardplein (550 meter)
Grenspad Halte vervalt Baanbergenweg (500 meter)
Energieweg Halte vervalt Voormaat (350 meter)
Prins Bernhardplein Extra ritten op werkdagen N.v.t.
Nieuwe Kerklaan Extra ritten op werkdagen N.v.t.
Lindelaan Extra ritten op werkdagen N.v.t.
Haardstedelaan Extra ritten op werkdagen N.v.t.

Lijn 202 Eemnes – Laren – Naarden – Amsterdam-ZO
Lijn 209 Amsterdam-ZO – Muiden – Naarden – Laren
Lijn 602 Amsterdam-ZO – Naarden
Lijn 609 Amsterdam-ZO – Laren

Bij de start van de nieuwe concessie Gooi en Vechtstreek in juli 2021 vervallen deze 4 spitslijnen. Dit biedt ruimte voor het in gebruik nemen van de nieuwe spitslijnen 200 en 221.

Lijn 320 Amsterdam Amstelstation – Huizen - Hilversum

Op verzoek van de gemeente Huizen vindt een wijziging plaats in het gebruik van de bushaltes in het ‘oude’ deel van Huizen. De halte Havenstraat wordt opgeheven ten faveure van de halte Aalberselaan. De gemeente gaat de halte Aalberselaan inrichten tot volwaardige R-nethalte.

Nieuw!

Lijn 200 Huizen Busstation – Blaricum Carpoolplaats – Utrecht Science Park (De Uithof)

In de nieuwe concessie Gooi en Vechtstreek wordt een nieuwe spitslijn geboden tussen het Gooi en Science Park (De Uithof) in Utrecht. Deze lijn start direct na de zomervakantie (22 augustus 2021)

Lijn 221 Amsterdam Zuid – Muiden - Huizen

In de nieuwe concessie Gooi en Vechtstreek wordt een nieuwe spitslijn ontwikkeld tussen het Gooi en de Zuidas in Amsterdam. Deze lijn start direct na de zomervakantie (22 augustus 2021). In Huizen doet lijn 221 de vaste R-nethaltes aan en dat geldt ook voor de route langs de A1 richting Muiden en Diemen. Bij Blaricum Ziekenhuis Tergooi, Muiden P+R-terrein en de Diemerknoop zijn aansluitingen op overige buslijnen en R-net. Vervolgens wordt in Amsterdam Zuid een lus gereden waarbij op Station RAI overstapmogelijkheden zijn op trein en metro.

Nieuw! Lijnkleuren

Vanaf 11 juli verbetert Transdev de reisinformatie. Zo gaan we bij de start van de nieuwe concessie duidelijke lijnkleuren gebruiken. Hiermee worden onze lijnen voor onze reizigers herkenbaarder. Deze kleuren zullen terugkomen in de reisplanner (op transdev.nl), de halteborden en de lijnennetkaart. Dit maakt de reis, zeker voor mensen die incidenteel met de bus reizen, makkelijker.

Maak kennis met Transdev

Mobiliteitsbedrijf Transdev is actief in het hele land onder diverse merknamen zoals Connexxion, Hermes en Witte Kruis.

Gooi en Vechtstreek Voordeel

Transdev introduceert een nieuw uniek reisproduct: ‘Gooi en Vechtstreek Voordeel’. Hiermee wordt reizen met de bus voor scholieren en andere ...

Reguliere bus

Buslijn met vaste dienstregeling en een vaste route.