Nieuwe dienstregeling 2024

Vanaf 10 december 2023 gaat de nieuwe dienstregeling in voor de regio Gooi en Vechtstreek. We wijzigen de dienstregeling zodat de buslijnen weer goed aansluiten op de treinen of ander openbaar vervoer, maar ook de wensen van reizigers. Zo willen we voorkomen dat er lege bussen door de straten rijden of dat je niet kunt zitten, omdat de bus te vol is. 

Bekijk hier de wijzigingen per buslijn in Gooi en Vechtstreek. Indien een lijnnummer niet genoemd wordt, dan zijn er geen grote wijzigingen. Vertrek-aankomsttijden van deze lijnen kunnen wel afwijken. Plan je reis met de reisplanner. 

Lijn 3 Hilversum Station – Ziekenhuis Tergooi
Lijn 3 gaat in beide richtingen weer rijden via Station Sportpark. Dat betekent dat er niet meer wordt gereden via de haltes Leeuwerikstraat, Minckelersstraat en Bordetstraat. De halte Leeuwerikstraat komt geheel te vervallen en de haltes Minckelersstraat en Bordetstraat zijn voortaan alleen via de lijnen 2, 108 en 109 bereikbaar.

Lijn 6 Kortenhoef – Hilversum
Lijn 106 Weesp – Nederhorst den Berg – Hilversum
Van Hilversum naar Kortenhoef krijgen lijnen 6 en 106 een extra halte op het Melkpad in Hilversum. De nieuwe halte krijgt de naam “Raadhuis” en ligt ter hoogte van de Oude Enghweg.

Lijn 100 Bussum – Huizen – Blaricum P+R – Hilversum Sportpark
Lijn 200 Huizen – Blaricum P+R – Utrecht Science Park
Lijn 320 Amsterdam – Muiden P+R – Huizen - Blaricum P+R – Hilversum
Lijn 326 Almere Stad - Blaricum P+R – Huizen (Keolis)
Lijn N32 Hilversum - Blaricum P+R – Huizen

De huidige halte “Blaricum Carpoolplaats” vervalt met ingang van 10 december en wordt vervangen door de nieuwe halte “Blaricum P+R”. De nieuwe halte ligt ook aan de Stichtsweg (ca. 200 meter in noordelijke richting).

Lijn 110 Bussum – Muiden P+R – Weesp
Lijn 110 gaat in Muiden via de Amsterdamsestraatweg rijden. De huidige halte “Centrum” verschuift naar het begin. Er worden ook twee nieuwe haltes toegevoegd: “Brediusbrug” en “Donkerbrug”.
Tussen Muiden P+R en Weesp gaat lijn 110 via de Waterlinie rijden. De halte “Nijverheidslaan” vervalt. Het alternatief is de nieuwe halte “Leeuwenveldseweg/Station”. We adviseren ook overstappers in Weesp - tussen lijn 110 en de trein (en omgekeerd) - om de halte “Leeuwenveldseweg/Station” te gebruiken in plaats van “Station”.

Lijn 200 Huizen – Blaricum P+R – Utrecht Science Park
De eerste rit van Huizen Busstation (vertrek 06:25 uur) naar Utrecht komt te vervallen. Hiervoor in de plaats rijdt de lijn om 09:25 uur een rit van Huizen Busstation naar Utrecht WKZ / Maxima (aankomst 10:08 uur). De laatste rit van Huizen Busstation (vertrek 17:24) uur via Utrecht Rijnsweerd-Noord (vertrek 17:53 uur) komt te vervallen. Hiervoor in de plaats rijdt de lijn in de middag van Utrecht Rijnsweerd-Noord (vertrek 14:52 uur) naar Huizen Busstation (aankomst 15:40 uur).

N32 Hilversum - Huizen
Vanaf 10 december rijdt er in de nacht van zaterdag op zondag een nachttrein van de NS in Hilversum (aankomst 02:06 en 03:07 uur.) De nachttrein uit Utrecht (01:51 uur) en Amsterdam (02:46 uur) biedt aansluiting op onze nachtbus in Hilversum (respectievelijk 02:21 en 03:21 uur) naar Blaricum en Huizen.

Tip: check de reisplanner vóór je op reis gaat. Zo heb je altijd de actuele reisinformatie inclusief eventuele tijdelijke wijzigingen. Vanaf 10 december staat de nieuwe dienstregeling in de reisplanner.

Ook interessant