Nieuwe dienstregeling 2023

Vanaf 11 december 2022 gaat de nieuwe dienstregeling in voor de regio Gooi en Vechtstreek. We wijzigen de dienstregeling zodat de buslijnen weer goed aansluiten op de treinen of ander openbaar vervoer, maar ook de wensen van reizigers. Zo willen we voorkomen dat er lege bussen door de straten rijden of dat je niet kunt zitten, omdat de bus te vol is. 

Bekijk hier de wijzigingen per buslijn in Gooi en Vechtstreek. Indien een lijnnummer niet genoemd wordt, dan zijn er geen grote wijzigingen. Vertrek-aankomsttijden van deze lijnen kunnen wel afwijken. Plan je reis met de reisplanner. 

Lijn 2: Hilversum Station – Erfgooierskwartier
Halte Hilversum V.d. Laakenstraat wordt opgeheven.

Lijn 3: Hilversum Station – Ziekenhuis Tergooi
Nieuwe halte Hilversum Leeuwerikstraat in de Jan v.d. Heijdenstraat. Voor reizigers met bestemming Tergooiziekenhuis is er een nieuwe halte aan de HOV busbaan: Van Linschotenlaan / Tergooi.

Lijn 5: Hilversum Centrum – Media park – Hilversumse Meent – Bussum (nieuw)
De nieuwe lijn 5 vervangt lijn 105 in de Hilversumse Meent en lijn 107 in Hilversum. Lijnen 105 en 107 vervallen.

Lijn 6: Hilversum – Kortenhoef (nieuw)
De nieuwe lijn 6 vervangt lijn 105 in Kortenhoef. Lijn 105 vervalt.

Lijn 100: Bussum – Huizen – Blaricum – Hilversum Sportpark
Bedient in de spitsuren het vernieuwde Tergooiziekenhuis Hilversum hoofdingang. Begin- en eindhalte is in de spitsuren Hilversum Station Sportpark. Lijn 100 rijdt niet meer naar Hilversum Station.

In de daluren is lijn 100 ingekort tot Huizen De Regentesse / ’t Merk. In de daluren worden de haltes Blaricum Viersloot, De Dam, De Maten en Carpoolplaats daardoor niet bediend.

De frequentie wordt verlaagd in de zomer- en kerstvakantie naar 2x per uur.

Lijn 105: Hilversum - Bussum
Lijn 105 vervalt en wordt in Kortenhoef vervangen door de nieuwe lijn 6.

Lijn 107: Blaricum – Bussum – Hilversum
Lijn 107 vervalt. In Hilversum wordt lijn 107 overgenomen door lijn 5.

Lijn 109: Hilversum – Eemnes – Bussum
Frequentie wordt 1x per uur, met op werkdagen spitsritten tussen Hilversum en Zandheuvelweg.

Lijn 110/210: Bussum – Muiden – Weesp
Lijn 210 wordt opgeheven waardoor de frequentie 1x per uur wordt.

Lijn 221 (nieuw R-net 321): Huizen – Muiden – Amsterdam Zuid
Wordt een nieuwe R-netlijn naar Amsterdam Zuid op alle dagen van de week, lijn 321. Deze lijn rijdt ieder kwartier. Vervangt de spitslijn 221. In de weekenden rijdt lijn 321 ieder halfuur en in de avond tot 19.44 ieder halfuur vanuit Huizen. Na 20.00 uur rijdt lijn 321 tussen Muiden P+R en Amsterdam Zuid.

Lijn 320: Amsterdam Amstel – Huizen – Hilversum
Snellere route in Hilversum via de HOV-busbaan. R-net lijn 320 doet vanuit Huizen en Blaricum door de nieuwe HOV-route niet langer het Arenapark en Station Sportpark aan. Voor reizigers met bestemming Tergooiziekenhuis is er een nieuwe halte aan de HOV busbaan: Van Linschotenlaan / Tergooi.

Tip: check de reisplanner vóór je op reis gaat. Zo heb je altijd de actuele reisinformatie inclusief eventuele tijdelijke wijzigingen. Vanaf 11 december staat de nieuwe dienstregeling in de reisplanner.

Ook interessant