Bijzonderheden lijn 3, 100 en 320 per 21 mei 2023

09-05-2023
In de dagen rond Hemelvaartsdag verhuizen Tergooi Hilversum en Tergooi Blaricum naar de nieuwbouwlocatie in Hilversum. Zowel lijn 3 als lijn 100 rijdt over het ziekenhuisterrein en dat gaat per 21 mei gepaard met enkele belangrijke wijzigingen. Voor lijn 320 is er sprake van een bijzonderheid waar we graag op willen attenderen.
Lees hieronder verder.

Lijn 3

Per zondag 21 mei wijzigt de rijrichting van lijn 3 op het ziekenhuisterrein. Dat betekent concreet dat we eerst de halte “ZKH Tergooi Hoofdingang” bedienen en vervolgens de halte “Compagnieweg” (beide haltes aan de andere kant van de weg). Het grote voordeel hiervan is dat je bij het uitstappen gericht staat naar de hoofdingang van het ziekenhuis. Je hoeft dus niet meer over te steken!

Houd tevens rekening met het volgende:
  • De tijden bij de halte “Compagnieweg” wijzigen.
  • De halte “Tergooi Ziekenhuis” wordt opgeheven.

Lijn 100

In de huidige situatie rijdt lijn 100 richting Hilversum Station Sportpark ook via de halte “Tergooi Ziekenhuis”. In navolging van lijn 3 komt de halte ook per 21 mei te vervallen voor lijn 100. De reeds bestaande halte “ZKH Tergooi Hoofdingang” geldt als het alternatief.

Lijn 320

Lijn 320 geeft reizigers - met als bestemming Tergooi MC - aansluiting via de halte “Tergooi/v. Linschotenlaan”. Vanaf die halte kun je lopen naar de nieuwe hoofdingang van het ziekenhuis. Voor reizigers die echter slecht ter been zijn is er een pendelservice (geïnitieerd door Tergooi MC).

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de verhuizing van Tergooi MC en de pendelservice op respectievelijk: https://www.tergooi.nl/verhuizing/ en https://www.tergooi.nl/pendelservice/.

Ben je benieuwd naar de volledige dienstregeling van lijn 3 en 100 per 21 mei? Gebruik dan de “Zoek een dienstregeling” functie. Ga je met ons reizen? Raadpleeg dan voor vertrek onze reisplanner voor actuele adviezen.